måndag 2 oktober 2017

Vinst i helgens Fun Open!


Vi blev för ett par veckor sedan inbjudna att fiska i en ganska så prestigefylld fisketävling, nämligen den andra etappen i Fun Open. Ett lokalt gäng och kompisar till oss som brukar fiska skulle denna gången drabbas samman i en rätt svårfiskad sjö här runt i kring. Fyra lag samlades vid 08:00 tiden söndagen för att gå igenom lite regler samt putta i båtarna. Värt att nämna är att detta vatten har nu fått känna sig lite extra fint då en läcker Nitro båt nu varit och fiskat där, händer ju inte varje dag.

Reglerna satta begav sig alla ut för att fiska, väl ute ur "hamn" blåste det i rejält och väderförutsättningarna var absolut inget att gnälla på, frågar du oss var det perfekt för att fiska efter gädda. Vi åker endast någon minut innan vi ankrar upp på första stället. Vi nöter på vid cirka 3-5 meters djup och inom 30 minuter har vi redan plockat 3 godkända fiskar. Härlig start! Minimimåttet vi satte var 50 cm, visar sig sjön från sin dåliga sida kan det vara riktigt tufft.

Tiden går och vi ser på facebook att övriga team börjat registrera lite fiskar. Precis innan det blir lunchpaus för samtliga team ankrar vi till vid en liten vass och vi plockar ytterligare en, härligt med fyra godkända. Kort därpå får vi även en femte men den för första gången för oss sliter sig vid fotografering och vi kan konstatera att gäddan vann den fighten. Hade suttit fint med den femte gäddan men ett par väl valda ord åkte vi in mot hamnen för korvgrillning och fiskesnack med dem andra.

Runt ett tiden åkte vi ut igen, vi tog en ny plats och direkt kunde Niklas kassera in femte godkända gäddan. Redan då blev det lättare att fiska, man kan slappna av lite och behöver nu bara fundera på att "byta ut" fiskarna. Vi driftade längs med kanter och provade ett par djupkanter och under dem sista timmarna lyckades vi byta ut tre stycken fiskar och ökade ut våran ledning sakta men säkert. Men hack i häl befann sig Fredrik Jonssons båt och Oskar Fridholms båt. Fredrik hade en 81cm som längsta men sämre sämsta-fisk än oss. Det skulle dröja enda till slutminuterna för att verkligen se vilka som skulle vinna.

Traila upp och ett sista möte för att utse vinnarna. Vårat resultat stod sig och vi vann tävlingen med våra 364cm! :) Ingen metergädda upp denna gången men vi skrapade ihop 13 godkända fiskar, vilket är helt okej för denna sjön.
Stort Tack Oskar Fridholm och ni andra för att vi fick chansen att vara med! Riktigt roligt och trevligt med denna typen av tävling! :)

Resultat:

Team Ett Gäddra Liv/Bengtssons: 364 cm
Team Jonsson: 346 cm 
Team Ångbåt: 334 cm
Team Hocke o Benny: 257 cm



Skitfiske på er alla där ute! :)
//Christoffer L.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar