tisdag 8 januari 2019

Fiskeåret 2018


Bättre sent än aldrig, har dragit ut lite på det men har inte vetat om jag skulle göra en video eller skriva något om fiskeåret 2018. Men eftersom vi knappt filmat något blev nog det senare alternativet bättre. Kommer sammanställa lite, sen får helt enkelt bilderna tala för sig.

Första månaderna av 2018 började med ett par stycken ismetespass, vi fick gäddor men inga riktigt stora vågade visa sig. Vintern höll ju i sig ett tag för att sedan pang-boom bara slå till och bli vår. Det hann ju aldrig riktigt bli vår och det där härliga och grymma vårfisket man kan bli bjuden på blev aldrig av. Så klart oerhört tråkigt men hoppas verkligen att gäddorna hann göra det dom skulle i lugn o ro. Dagarna gick och det blev dags för en tävling som vår sponsor är med och sponsrar, nämligen Pike Open Oskarshamn. En trevlig tävling som är bra uppstyrd, vi lyckades tyvärr inget vidare med våra fiskar, men är bara att fiska vidare.

Varje år vid en viss tidpunkt brukar vi bege oss till Öland, för att fiska gädda, fast näbbgädda och även någon havsöring som brukar fastna på kroken. Alltid svårt att veta när dom fiskarna är inne men även detta året prickade vi rätt och fick ta del av denna trevliga fisk. Kan verkligen rekommendera att åka dit och fiska dessa varelser. De är inga jättefighters direkt men med rätt utrustning blir det allt lite kamp. Om jag inte minns helt fel heller lyckades Fridh kroka någon finare havsöring också!

Maj månad kom och det var dags för Vårgäddan -tävlingen. En mycket prestigefylld tävling med ett par team från vår hemtrakt. Vi vann den Hösten 2017 så vi ville ju så klart försvara vår förstaplats. Vi slet hela dagen och lyckades tillslut att ta hem tävlingen för andra gången, riktigt kul! :)
Senare i maj månad så jobbade vi och hjälpte till vår sponsor Bengtssons Fiskebutik på deras Vår-mässa, en riktigt trevlig dag med mycket folk! Har ni inte besökt den kan jag verkligen rekommendera er att åka dit just den dagen.

Våren uteblev ju och det blev sommar direkt, samtidigt som det blev grymt varmt ute bytte jag jobb, började nämligen jobba hos just Bengtssons, i Bengtssons Fiskebutik. Jag jobbar fortfarande kvar i skrivande stund och måste säga att jag trivs riktigt bra med mitt jobb. Hur kul är det inte att få kunna jobba med sin ena hobby liksom. Sen att få träffa massa olika människor och höra era fiskehistorier varje gång gör det ju bättre.


Sommaren gick och augusti kom, flertalet gäddor vi dragit ser ni på bilderna. Men i Augusti var vi med i ett stort reportage i Smålandstidningen (SMT). Det var nöjessidan som valde att skriva lite om oss som familjeteam och hur det fungerar med sportfiske. Första sidan och ett helt uppslag i tidningen hade vi, riktigt kul!



September månad var det återigen dags för Höstgäddan, fortsättningen på Vårgäddan som vi vann i våras. Även denna gången blev det samma sjö för de andra teamen ville ha revansch på oss. Denna gången var det fler team med och konkurrensen blev allt tuffare. Komiskt nog började jag mitt första kast med att dra en gädda på 106cm. Den blev senare tävlingens längsta gädda samt avgjorde att vi vann Höstgäddan. Riktigt kul att vinna en tävling tre gånger i rad! Kan väl säga redan nu att vi ser fram emot Vårgäddan.. hehe men denna gången har tävlingsledningen bytt vatten haha vi förstår inte varför... vi tycker ju att det är ett jättebra vatten! :D


I oktober var det dags för mig att "gästspela" i ett annat team, nämligen Team Bengtssons Butiken 2 tillsammans med Tobbe och Nicke. Vi deltog i Super Pike Open Oskarshamn. Vi hade riktigt kul och fiskade ändå hyfsat ihop, inte lika bra som när vi testfiskade men det är inte ofta man får det fisket, framförallt inte på tävling. Ut av 106 lag landade vi på en 29:e plats, inget att skryta med, men blev bästa Bengtssons-team vilket vi så klart är riktigt stolta över och vi kommer tillbaka nästa år allt starkare!


Det är väl en liten snabb sammanfattning ut av vårat fiskeår 2018. Lite mer statistik kommer här under. 2019 har ju redan börjat och vi är riktigt laddade. Det kommer att bli mer fiske och mer tävlingar, vi har redan ett par inbokade o klara, men mer info om det kommer!

 

 

Våra TOPP 5 Gäddor 2018
1. 7,1kg 106cm -Stoffe
2. 7,4kg 101cm -Stoffe
3. 7,1kg 97cm   -Stoffe
4. 6,5kg 103cm -Bosse
5. 6,6kg 96cm   -Stoffe

Antal metergäddor: 3st

Tävlingar 2018
-Ismetetävling: 14e/25 lag
-Vårgäddan: 1a plats
-Super Pike Open: 29e /106 lag
-Höstgäddan: 1a plats

 

Till sist vill vi TACKA alla er som läser och följer bloggen!

Så klart också TACK till våra sponsorer,

BENGTSSONS FISKEBUTIK 

PARADIS FISKECAMP




Vi syns 2019! :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar