söndag 27 januari 2019

Årets första isfiskepass 2019


Äntligen var det dags för lite fiske, med tanke på den fina isen som det blivit den senaste tiden är det så klart isfiske vi talar om. Inte helt omöjligt att vi hade kunnat åka en bit söder ut för att fiska från båt men eftersom dagarna är så pass korta så lägger vi nog hellre tiden på närmare håll.

Ismeta är ju hur kul som helst, men vad mycket grejer det är egentligen som man ska ha. Det är hur gött som helst när man väl sitter där, alla spön ute och bara njuter av en äggmacka och väntar på fäll. Men det är en aning med grejer och procedurer innan man är där. Något vi köpte in till Teamet i mellandagarna var ett motorborr 2-takt. Visserligen har jag gillat att borra hålen, dels för att man blir varm men också för att man får lite träning. Vi har ju 15 spön och det tar allt lite tid att borra om isen är 15-20cm. Vårt gamla borr var 200mm och det nya borret är 250mm. Måste helt klart säga att fyfan så smidigt det var att borra i isen. Borret är inte jättestort så men visst, det är lite tungt och det är inte lika smidigt att packa in i bilen som det gamla hopfällbara.

Så därför tog vi två bilar. Det ska med en stor pulka, alla spöna, motorborret, en ikea-påse med alla vippor och klämmor, mört-hinken samt vår egna packning med fika med mera. Så därför har vi även två pulkor.

Jaa som sagt det är allt lite grejer man ska ha med sig. Vi drog ut ganska tidigt på morgonen så vi kunde vara med när solen klättrade sig över träden. Borrandet gick hur bra som helst samtidigt som Bobbo fick frysa om sina fingrar med plockandet med spöna och mörten. Även om man isfiskat en hel del så när man inte gjort det på ett bra tag så blir man lite ringrostig, det gick inte jättefort för oss att få ut grejerna men tillslut så.

Tror det tog typ en halvtimma innan första gäddan var landad, min första för året och en rackare på drygt 3kg. Vi ödslade ingen tid att ta kort på den utan direkt släppte tillbaka den till sitt ursprung. Dagen gick och vi brottades med att gäddorna snodde mörten för oss... riktigt surt men det var väl en sådan dag där dom var lite klipskare än glupska. Vi fick fyra stycken fördelat på två var under detta passet, ingen större men ändå gäddor. När solen började att försvinna ner var det dags att plocka ihop, men måste säga att det är riktigt kul att vara igång! Nu ser även isen ut att vara här för att stanna ett tag, så i veckan som nu kommer blir det dags för ännu ett pass.


Over & out!

//Stoffe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar