lördag 27 januari 2018

Ismete del två

För ett par dagar sedan var vi ute igen på isen och halkade omkring. Vi hade bestämt oss för samma sjö som vi var någon dag tidigare men denna gången bytte vi ställe och ändrade lite på taktiken. Aningen djupare vatten och lite mer undervattensströmmar fick bli det nya stället. Isen var fortfarande samma tjocklek, runt 8-9cm och den känns oerhört stabil att gå på. Alltid lite nervöst när man väl ska gå på isen vid vasskanterna. Isen är ju som tunnast där vassen växer, något man verkligen känner för det knakade rätt bra men alla klarade sig från att trampa igenom som tur var.

Dagen började som förra passet, ganska segt och inte mycket aktivitet på spöna. Men plötsligt händer det så man får absolut inte ge upp. När man minst anar det måste man dra iväg på ett fäll. Något som var positivt med dagen var att det inte alls var lika blåsigt som förra passet. Dock var det någon minusgrad kallare men inte lika jobbigt som med blåsten. Det blev en kanonhärlig morgon när solen letade sig fram mellan molnen vilket ni kan beskåda på en riktigt fin bild som Niklas tog på ett av ismetespöna.

Solen fortsatte att lysa på våra vita ansikten under dagen och tur det, för solen höll oss igång när inte gäddorna gjorde det. Seg start och det dröjde ett par timmar innan Niklas kunde landa sin första gädda för året. En ganska så bra fisk att starta året med, en gädda på 96cm och 5kg tändes hoppet rejält och allt blev plötsligt mycket lättare.

Efter den fisken dog det igen och vi fick inte nästa fisk förens det var tid att plocka upp. Farsan fick en liten rackare på något kilo bara. Fisk är alltid fisk men vill ha en större! När solen började dra sig neråt och kylan började komma åkte vi hem. Ett helt okej pass ändå med en lite finare fisk iaf. Ingen metergädda men inte långt ifrån. Just nu ser det inte ut som om det blir några fler ismetespass med tanke på plusgrader och regn den senaste veckan. Men på ryktesvägar ska det bli riktigt kallt nästa vecka, och vem vet, kanske drar vi ut på ytterligare ett pass!

Skitfiske!


//Christoffer


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar