onsdag 28 februari 2018

Bengtssons ismetetävling


I helgen som var gick vår sponsor, Bengtssons Fiskebutik i Korsberga, deras årliga ismetetävling av stapeln. En trevlig och rolig tävling som det brukar vara ett 30 st deltagande team. Denna gången var det 29 så rätt lagom stor tävling tycker vi. Reglerna är simpla också, det kostar 300kr i anmälningsavgift och då gäller det 15 st "angel" eller ismetespön per team. Man får fiska vart man vill i Sverige, men skulle man vara på pallplats så måste man infinna sig på måndagen klockan 18:00 i butiken i Korsberga. 

Ett par fisketeam var anmälda som hade minst 20 mil till Korsberga, kul att intresset är stort från andra ställen och inte bara i närheten. Fisketiden startade fredagen från 17:00 till söndagen vid 16:00. Alltså mycket tid och fiska på om man nu vill slita in i mörkret. Nu ska jag inte dra alla reglerna men vill till slut berätta att det var de fem längsta gäddorna per team som gällde. När tävlingsdagen började fick alla en gemensam kod som skulle synas på samtliga fångster för att man skulle få sina fiskar godkända.

Låter enkelt va? Dessutom var det fina priser skänkta och som första pris vann teamet 6000kr.

Hur gick det för oss då. Vi började fiska lördagen, fredagkvällen fick bli lite taktiksnack och spökoll tillsammans över en pizza. Vi hade som vanligt lite nya idéer på vad vi skulle hitta på för att försöka vinna tävlingen. Vilken sjö vi skulle befinna oss i var ganska självklart och bestämt sedan länge. Sen gäller det ju självklart att komma rätt dag på den sjön men det är en chansning man får ta. Vi gick och la oss rättså tidigt för att försöka vara pigga tidigt på lördagsmorgonen. 

I takt med att solen började titta fram över trädtopparna tog det inte lång tid innan vi fick springa på första fället. För att vara exakt så fick vi fället när sista ismetesspö var utsatt. Snabbt och smidigt kunde vi fota och släppa tillbaka dagens första fisk, en ganska skaplig sådan, runt fyra kilo och 83cm kunde vi konstatera att vi tar gärna fler av denna storleken. Lagom till vi rättat till spöt drog brorsan iväg på ett fäll en bit bort och vips kunde han landa en 84cm gädda, härlig start!

En liten paus och någon kaffekopp senare fick farsan lubba på ett fäll och en 73 cm blev vår tredje fisk. Klockan hade inte ens hunnit slå 10:00 och tre fiskar gjorde dagen trevligare. Inte heller var det något moln på himlen och solen stekte mot våra ansikten. Dock ska det sägas att det var runt -7 grader men mot solen var det varmt, ingen blåst direkt men ibland kom det någon vindpust.

Klockan började ticka och gäddorna var som bortblåsta. Inga fäll och trots ett evigt isande ur hålen ville dem inte hugga. Jag tror vi fick den fjärde gäddan runt tvåtiden. Då tändes hoppet lite trots den lilla 65 cm. Därefter började det röra sig lite och vi hade ett par fäll där vi "bommade" fiskarna. Kanske borde säga att gäddan inte huggit tag i utan bara dragit iväg med mörten, tråkigt men så är det ju. Dagen började lida mot sitt slut och tyvärr fick vi nöja oss med våra fyra stycken gäddor. Inget kaxigt resultat men en okej dag för att vara första ut av två. Nu till det lite tråkigare, ingen ut av oss kunde fiska på söndagen, så lördagens resultat fick bli vårat slutresultat på tävlingen. Så vi hade jättegärna viljat fylla pappret men denna gången blev det inte så. Hade vi kört söndagen så hade vi garanterat fyllt pappret men nu blev det ynka 305 cm som slutresultat.
Sussi Stridh som var på plats och tog emot förstapriset av butikens egna storfiskare, Christian Fridh.

Jag och farsan drog över till Korsberga för att vara på plats och bevittna prisutdelningen och se våran slutplacering. Sammanlagt 29 deltagande lag och jag skulle gissa på runt 10 lag på plats för prisutdelning. Vi lyckades komma på en 14:e plats av 29 så vi får väl ändå vara lite nöjda med tanke på att vi bara fiskade en ut av dagarna. Men man blir aldrig nöjd, vinst är det enda som gäller och ha kul så klart. 

Vi vill passa på att gratulera TEAM SE UPP FÖR DÅRARNA som vann tävlingen med sina stabila 497cm
Riktigt bra fiskat och Grattis! :)

Övriga placeringar och team hittar ni på den ena bilden här på sidan. Lite kul också att det kom upp ett par fina metergäddor med under tävlingen. Men den längsta fisken togs ut av laget som också kom tvåa, Team HME med en fin gädda på 110cm. Grattis till firren!
Till sista, TACK till Bengtssons Fiskebutik i Korsberga för en trevlig och smidig tävling! Det gjorde ni bra grabbar i butiken, Affe Eckerström och Christian Fridh! Får även säga att jag var lite imponerad över att Fridh kunde hålla i prisutdelningen och prata så bra inför så mycket folk. Hoppas det kommer fler team till nästa år! TACK IGEN! :D


Skitfiske! //Christoffer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar