söndag 27 maj 2018

Resultat Oskarshamns Pike Open Vår -18


Lite sent inlägg men har haft fullt upp med olika grejer och mer kommer det bli framöver. Men bara roliga grejer som gör att det kommer bli fler inlägg. Utan att säga för mycket kommer det ut ett spännande inlägg på fredag-lördag typ. Men nog om det, för att återgå till tävlingen förra helgen, Oskarshamns Pike Open. En tävling där vår sponsor stod som huvudsponsor, Bengtssons Fiskebutik i Korsberga. En rolig tävling där reglerna är enkla, mycket fisketid och bra prisbord.

Sammanlagt var det drygt 60 startande team så hård konkurrens, men området man får fiska på de två dagarna är stort och ska räcka till för alla plus lite till. Jag och farsan drog norrut och begav oss mot för oss välkända vatten där vi kan en del. Sen om fisken är där det återstod ju att se. Men väl på stället var vi ganska ensamma om att traila i och att fiska på de ställen vi ville ha var inga problem. Vi körde på, driftade, kast efter kast, ankrade upp vid kontakt och nötte på helt enkelt. Vädret var kanon, för den som ville sola iallafall, med inte en moln på himmeln och stekande sol var det tufft fiskeväder. Men dagen gick och vi plockade trots vädret mycket fisk. Minsta godkända är 75 cm och de flesta var en bit under den längden tyvärr. Men vi lyckades plocka en godkänd tillslut, en 78 cm levererad Bo "bobbo". En godkänd iallafall och lite kontakt med andra fiskare så var det inte alls många man hörde som hade fått någon godkänd alls. Vi fick ändå känslan av att det var lite stor fisk på g, för vi hade sett ett par stycken stå och trycka längs med ett par branter, men det såg mer ut som att de för dagen valde solen istället för att äta.

Andra dagen åkte vi tillbaka till de ställen med lite bättre kontakter för att se om de för det första var kvar i området, samt idag var hungriga. För någon gång är de ju tvungna att äta lite. Timmarna gick och de stora lyckades inte bita sig fast, några tappade fiskar i en-godkänd-size men ingen gigant gjorde att tiden rann iväg. Vi plockade en godkänd 75 cm mitt på dagen typ, men inget att komma med i tävlingsresultat. Dock två godkända som var första målet med tävlingen. Mycket småfisk som nappade och några bättre efterfölj fick bli resultatet av två dagars tävlingsfiskande.

Vi fick som sagt ingen medalj för vårat resultat, men väl vid samlingen var det många team som inte närvarade jämfört med när starten gick vilket betyder att andra haft det minst lika tufft. Alla hade nog haft samma väder men många hade nog inte ens lyckat plocka en enda godkänd firre. Som vanligt vid samlingen går rykten om både det ena och det andra men alltid lika spännande.

Stort Grattis till segrande Teamet Pikehunters som vann med sina 186cm! Bra fiskat i denna sommarvärme! :D

Placering

1. Pikehunters 186cm
2. Braxsabbath 185cm
3. Highland Fishing Crew 185cm



*Längsta fisk: Claes Rosell i Braxsabbath - 98cm



Vi vill Tacka för denna trevliga och roliga tävling i vanlig ordning, Roger Hellström! Bra gjort så syns vi nästa år igen! :D




// Larssons


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar