fredag 4 maj 2018

Vinst i Vårgäddan! :)




I söndags var det äntligen dags för årets första tävling. Efter att ha jobbat och pratat fiske hela lördagen med en massa kunder hos Bengtssons Fiskebutik var vi nu riktigt sugna på att ta tag i grejerna och fånga lite gäddor. Tävlingen vi ställde upp i är en privat tävling där vi blivit inbjudna tillsammans med ett par andra team för att dels ha en trevlig och rolig dag tillsammans men också naturligtvis för att kora dagens eller som denna tävlingen heter "Vårgäddan"s mästare.

Sjön vi fiskar i är en rätt stor sjö med ett par fina vikar samt ett bra djup så det finns gäddor både pelagiskt och vid vassen beroende på vart man nu vill lägga tiden. Denna tävlingen kallas denna gången för Vårgäddan med tanke på att vi nu tävlar på våren, men den är indelad i tre olika etapper, vår, sommar och höst. Från början ett kompisgäng som samlades och fiskade samt senare mitt på dagen grilla lite korv och tjöta fiske för att sedan fiska igen och göra en liten tävling ut av det. Något vi självklart gjorde även denna gången.

I höstas var första gången vi var med och vi gick då segrande ur Höstgäddan som den då kallades. Ett annat namn på tävlingen är också Fun Open. Vinst i höstas och nu ville vi självklart på nytt ta hem vinstpengarna och visa att detta är ett vatten vi kan och känner till. Men självklart måste man ha lite tur med sig, annars går det inte.


Sammanlagt var vi fyra båtar som kom till start då två andra team tyvärr fått förhinder, men de andra båtarna hade dock fått förstärkning med flera deltagare än i höstas. I våran båt var vi alla med och i höstas fick vi en kanonstart men som i år blev tvärtom. Som vanligt på tävling blir man alltid lite smått stressad när man märker att dom andra plockar fisk. Vi försökte att tänka på vårat jobb och det tog någon timme innan Niklas kunde kroka första fisken. Kort därpå fick farsan en gädda, härligt att vi träffat rätt!

Därefter dog det lite och vi tyckte att de ställen vi kastade på skulle innehålla gädda, men inte. Ett par drifter och till slut bestämmer vi oss för att nöta lite. Det är väl först då vi hittar det som fungerar för dagen, ett bete och en speciell färg som visade leverera lite mer än andra denna dagen. Jag kommer in i ett stim och tror jag plockar typ fyra gäddor inom loppet på 10 minuter. Något som gör att vi kan lugna ner oss lite då vi redan innan halvtidsvilan fyllt pappret. Det lyckades vi inte med i höstas men nu var lugnet i hamn och letandet efter den biggest fick börja cirka en timma innan lunchtid. De andra båtarna hade det betydligt trögare än deras start dom haft och jag har för mig att det bara var vi som hade fullt papper vid lunch.

Lunch och alla samlades, vi grillade korv och hade det allmänt trevligt. Måste erkänna att det är rätt skönt att gå iland och bara snacka och vila kastarmen en stund. Vi konstaterar hur alla ligger till och tillsammans åker vi ut för att fiska åter igen. Alla åker ju dock åt olika håll men jag trodde ändå att vi skulle få besök på vår spot vi hittat men inte följde någon efter. Vi fortsatte nöta på ett par ställen och fortsatte plocka fisk. Vi fick faktiskt mer än vad vi trodde att vi skulle få i denna sjön.

Med två timmar kvar ut av tävlingen ser vi att Team Jonsson/Niclas plockat ett par lite bättre fiskar och en snabb räkning ser vi att dem ligger före oss med typ tre centimeter. Då infinner sig en viss stress igen, men det är nog bra för då tänds alla cylindrar och fokuset blir på topp igen. Det är nu, när man ligger under klockan går hur fort som helst, men jag tror att det tar cirka 15 minuter innan jag plockar en 74cmare som gör att vi rycker ifrån och leder igen med cirka 12 cm. Ytterligare något kast och jag får en 71cm som raderar vår sämsta fisk på 64cm och vi plockar ett par nya centimeter.

Från att ha legat under och klockan gått ultrarapid går nu uret hur sakta som helst och de sista 1,5 h går hur sakta som helst. När man vet att det är nära och man ligger bra till är man nervös samt spänd, tiden finns ju fortfarande kvar och det kan gå hur som helst. Tiden rinner ut och vi kan konstatera att ett annat team, nämligen Team Hocke o Benny knappat in i slutet med ett par minuter kvar, men frågan är om det räcker.
Klockan slår 18:00 och det är nu slut på fisketiden, alla åker in och trailar upp för att sedan samlas vid platsen för att få ett avslut på tävlingen. Och vårat resultat håller! Vi vinner tävlingen Vårgäddan på våra 376cm! Riktigt kul att det höll sig efter en spännande kamp hela dagen! :D



Stort TACK till Oskar Fridholm som arrangerar hela eventet samt TACK till övriga team för en trevlig dag! :)



1. Team Ett Gäddra Liv/Bengtssons 376cm
2. Team Jonsson/Niclas 365cm
3. Team Hocke o Benny 361cm
4. Team Ångbåt 193cm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar