onsdag 18 juli 2018

Utdelning till slut.


Semester och naturligtvis ska man passa på att fiska. Jag och farsan drog iväg en tidig tisdagsmorgon mot havet för att testa lyckan. Var någon vecka sen vi fiskade så det sög riktigt i gäddtarmen. Men denna gången var det dags att plocka en lite finare tyckte vi. Alltid kul att få fiska naturligtvis men en bättre toppfisk behövs då och då för att komma in i det "stimmet" så man vet att man gör något rätt iallafall. Ofta brukar det också släppa lite då, har man väl fått en lite finare så kan det rulla på så ett tag, eller så är det bara rätt plats vid rätt tillfälle, vem vet.

Som vanligt driftade vi av lite kanter och vass för att checka av vart dom ställt sig för dagen. Varmt och åska i luften gör ju att både vi och gäddorna är sjukt sega. Men vi hittade som vanligt på sommaren, "en gädda där och en gädda där", de stod helt enkelt utspridda. Vissa solade intill land så man fick veva som tusan för att undvika gräset. Andra stod och tryckte längs med stora stenar medans vissa simmade runt och hade det bara illgött.

Men gäddor fick vi under dagen. Farsan plockade en 87cmare ganska så snabbt. Skönt spöböj på den gäddan, klippte en pigshad jr stenhårt och satt löst krokad så farsan hade o göra med att få in den. Men annars fick vi fina gäddor i riktigt bra kondis och de flesta under dagen var 80cm+.
Riktigt kul plus att det nu är bra tryck i dom!


På tillbakavägen hade vinden vänt och blåst på en liten kant vi glidit på tidigare utan resultat. Nu klev det på en 97cm och 7,1kilos gädda för mig. Snabb avkrokning och plåtning hann jag med typ två kast innan det var dags igen. Några enstaka meter ifrån den förra gäddan blev det nu en rusning från en lite större gädda som kapat en pig shad junior rakt över. Tillslut simmade denna gädda snällt in i håven och allt kunde gå stillsamt till. Snabb vägning och 7,4kg samt 101cm blev dagens största fisk. Härligt! :)

Lite andra kul grejer som hände var att vi fick besök av en säl, tror faktiskt att vi störde den först, såg ut som att den låg och sov på botten... jättekonstigt var det iallafall men den följde med oss en bit och var precis lika nyfikna på oss som vi var på den. Rejäla monster det där men sjukt gulliga att beskåda. Något som däremot inte alls är trevligt är den där jävla skarven. Fyfan säger jag, inget nytt detta direkt men nu är det riktigt sjukt. Att inget görs är bedrövligt. På bara något år har det totalt exploderat, öar vi åkte förbi under dagen som det typ suttit en sädesärla på innan var nu totalt invaderad ut av de svarta asen.... hemskt tråkigt att se!


Annars en kanontrevlig dag med lite utdelning iallafall, fick en vecka semester som jag redan förbrukat och nu tillbaka till mitt roliga jobb i Bengtssons Fiskebutik! Har du/ni inte varit där kan jag varmt rekommendera att ta en sväng dit! :) Välkomna! :)



// Stoffe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar