onsdag 26 september 2018

1:a i Höstgäddan! :)


Då var det åter igen dags för tävling, hösten är här och det är även blåsten. Höstgäddan bli vår första tävling och denna mycket prestigea tävling som nu utökat till hela sju stycken båtar gör att det blir ännu tuffare. Vi har dock med oss en bra känsla i kroppen då vi vunnit tävlingen de senaste två gångerna. Så att göra hat-trick ska ju inte vara helt omöjligt. (Ett lag som hade en bit att åka ställde in pga blåsten)

Alla lag samlades vid 07:00 vid vår bestämda sjö för att gå igenom lite regler, tjöta och traila i osv.
Vid 08:00 gick startskottet och vi kom iväg snabbt, vi åkte direkt mot stället vi ville ha och fick det också. Det ska också tilläggas att det blåste något djävulskt, 10-12 m/s i vindarna och runt 20 m/s i byarna. Nu är det ju inte öppet hav vi fiskar på eller så men trots det så är sjön ganska stor och där vi ställde oss var det som "längst blåst-sträcka" så ni kan ju räkna med att det var vågor där.


Vi ankrade upp och jag var snabbt med betet i vattnet. Niklas hade inte hunnit få draget ännu och farsan skulle precis ställa sig upp. Mitt första kast landar vid en vasskant, jag vevar sakta in och efter två vevtag får jag hugg. Jag krokar och ber Niklas som inte hunnit kasta ännu att plocka fram håven istället. Det är ju tävling så det gäller att håva allt. Sakta men säkert följer gäddan med in, men det är nog inte förräns den är någon meter från håven som vi inser hur stor den verkligen är.

Väl i håven ser vi att vi inte kunde haft mycket bättre start, för i håven ligger en gädda på 106 cm och 7,1 kg. Inte varje gång detta händer på första kastet men för att tag med det nu så har det faktiskt hänt oss tre gånger förut på olika tävlingar. Tur? Ja ni får kalla det vad ni vill. Gäddan med det gigantiskt långa huvudet sköter sig finfint i båten och får tillslut simma tillbaka.

Hyfsat bra start, vilket gjorde att lugnet la sig lite och helt plötsligt kände utgångsläget riktigt bra.
Vi stod kvar i någon timme i blåsten och plockade ytterligare ett par stycken 70 cm fiskar där. Måste även tilläggas att vi bommade ett gäng där varpå en kan ha varit runt 90 cm då den valde att kliva av en bit från båten.

Runt oss såg vi att ett par andra båtar börja dyka upp och vi valde faktiskt att byta spot för att dels spara på lite batteri då vi snabbt gjorde av med ett efter bara någon timme. Dels ett nytt batteri men så som det blåste spelade det ingen roll.

Ny spot och fisket blev lite segare, fick ett par mindre men ingen godkänd. Reglerna var minst 50 cm och de fem längsta. Vädret blandade och gav, ena stunden var det regn och kaos för att sedan lugna sig till typ 15 m/s samtidigt som solen värmde. Klockan slog 12:00 och vi åkte till samlingsplatsen för att grilla korv och tjöta med de andra. Alla hade ungefär lika fiske var väl egentligen bara våran meterfisk som stack ut, annars var det bara vi som hade fyra stycken godkända och Team Shape som hade tre stycken godkända.

Lunchen gick snabbt och runt 13:00 drog vi ut igen för att fiska fram till 17:00. Vi drog direkt till ett ställe som vi verkligen vet innehåller fisk samt att det går en och annan större där. Extremt tufft väder även där gjorde det svårt att få någon ordning så att båten stod stilla samt att man hade svårt att få kontakt med betet när man vevade in. Trots det kunde vi snabbt kasta av vissa ställen i viken och de räddade faktiskt oss. Både farsan och Nicke plockade dels den femte fisken men också bytte ut en annan fisk så vi bättrade på våra centimetrar.

Vi valde efter det att prova lite andra ställen som vi normalt inte fiskar på för att kolla läget. Vi kände att vi hade ett bra tillfälle samt första platsen under kontroll då vi ensamma hade en meterfisk samt fem godkända fiskar. Något vi naturligtvis inte tog lätt på men man kunde som sagt fiska lite mer med lugna nerver, ett tag iallafall. Helt plötsligt var Team Shape (Freewater Pictures) uppe i fem fiskar och nosade på våra centimetrar. En meterfisk och det vänder direkt, och någon som helt plötsligt plockade en meterfisk var tävlingsledare Oskar Fridholm. En centimeter kostare dock, 105 cm mäter hans gädda in på och helt plötsligt blev det spännande igen!

Vi byter ställe och återvänder till ett mer bekant ställe för att lägga sista timmarna där. Helt plötsligt vart det riktigt spännande för att se hur detta skulle sluta. Klockan slår 17:00, alla beger sig inåt och trailar upp båtarna samt plockar ihop. Oskar räknar ihop resultatet samt plockar fram lite priser skänkt ut av Bengtssons Fiskebutik.


Men vårat resultat håller ända in, vi vinner för tredje gången på raken! :D Med hela 393cm och en topp på 106 cm vinner vi den grymt roliga tävlingen Höstgäddan! 


Resultat:

1. Team Ett Gäddra Liv /Bengtssons 393cm
2. Team Shape 349cm
3. Team Don Capetillo 286cm
4. Team Granath 160cm
5. Team Benny/Aron 63cm
-Team Hokander



Tack åter igen Oskar Fridholm och co. för en grymt rolig tävling! :D En av årets höjdpunkter! En seriös men ändå "chill" tävling som handlar om att ha roligt! Vi ser redan nu fram emot Vårgäddan, för vår skull så är vi gärna i samma sjö igen, men vet att ni andra tröttnat på den! Nu har vi tävlat i den fyra gånger och gått segrande ur varje gång! Nästan så man får börja kalla sjön för vårat "hemmavatten" haha



Skepp o'hoj
C. Larsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar