onsdag 20 februari 2019

Guu så fint att fiska från båt!


I söndags blev det äntligen dags att fiska från båt på öppet vatten. Visserligen var vi tvungna att åka en bra bit för att här hemma ligger isen tät ännu. Men måste verkligen säga att med facit i hand, så var det väl värt det. För fy fan va kul det är. Hela bilresan var rolig för man ser så mycket fram emot att få kasta, och prova de nya betena man införskaffat sig. Det gjorde helt enkelt att bilresan inte blev så lång.

Vi åkte tillsammans med två andra båtar för att fiska på ungefär samma ställe. Innan resan visste vi inte mycket om hur fisket var eller så, men det spelade nog egentligen ingen roll för någon av oss. Att få plocka fram båten, damma av spöna, knyta om tafsarna, tackla om jiggarna och byta krokar på de gamla rostiga jerkbaitsen samt till och med tanka, ja det var faktiskt roligt.

Fisket under dagen blandade och gav. Det var korta huggperioder där det kunde bli dubbelhugg samt att det kunde gå ett par längre perioder utan kontakter, men sånt är ju fisket. Något som man verkligen kan stryka under var att dom var riktigt feta nu, så chansen på en fin plussare ökade rejält.
Även vädret var med oss under dagen och solen visade sig på sin bästa sida vilket var väldigt omtyckt.

Någon riktig bjässe lyckades vi inte lura upp i båten men Stoffes 92cm på 5kg och kort därpå ett slackhugg två meter från båten klev en 96:a på 6kg på. För övrigt fina och lugna gäddor som kunde försiktigt simma tillbaka till sin ro.

Nu hoppas vi att våren börjar komma och att detta väder kan hålla i sig. Förhoppningsvis kanske vi kan få en lång vår i år då förra årets uteblev. Men det återstår att se, vi kanske ger oss ut och fiskar i helgen igen, beror på vädergudarna och gubbarna i teamet. Nu är vi iallafall igång! :D


Skepp o'hoj!

// Stoffe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar