måndag 4 mars 2019

Betet för dagen, eller...?


För någon vecka sedan drog vi ut till havs igen, vi kände väl att vi fick mersmak så vi var helt enkelt tvungna att köra ett pass. Fiskepasset blev väl ungefär likadant som förra, vi hade en plan som omfattade ett visst ställe, fiskesätt och nötande.

Morgon började aningen segt, kanske inte så konstigt när vi fiskade klarvatten och det inte var någon vind där. Trots det så hade vi ändå ett par efterfölj men inte mer än så. Vi förflyttade oss och bytte lite grejer och helt plötsligt började vi plocka lite fisk på stället.


Vi brukar ju vara lite "hemlighetsfulla" när vi fiskar och kommer nog även denna gången att vara det då vi verkligen lyckades knäcka den så kallade "koden" för dagen. Vi hade riktigt bra fiske under dagen som gick och många fina fiskar både kom upp i båten samtidigt som vissa bara visade sig, men även det ett gott tecken.

Fördelningen i båten med antal gäddor var dock väldigt ojämn under en längre tid ut av dagen, Niklas var den som stod för flest antal gäddor och han var rätt stekhet under dagen. Jag var lite efter han med ett par fiskar, men både Niklas och jag hade svårt att få krok på de lite större. Den sistnämnda fiskaren i båten, våra kära far Bo var dock ett par gånger under dagen lite frustrerad då han inte alls kom upp i den mängd jag och Niklas levererade fram, och visst har vi alla varit där, när det bara är typ en som drar allt i båten.

Detta ändrades ju dock fort när han fick låna ett ut av våra "guldkorn" ifrån min låda och helt plötsligt började han plocka gäddor. Har till och med för mig att han fick en gädda på andra kastet efter att ha stått utan gädda i ett par timmar. Tillfälligt? Ja kanske men detta drag och kombination var verkligen grejen för dagen. Inte nog med att han började plocka fisk, så passade han ju även på att stämma lite i bäcken och dra den största för dagen. Vår 2019 års första metergädda, en riktigt fet sådan också!


För övrigt en riktigt rolig dag åter igen, kanon fiske och kanon väder!
Och Grattis Bobbo till metergäddan! :D

Tack gubbs, snart drar vi igen! :)

//Stoffe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar